Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις | Propeco Θήβα

F.a.q

Μπορώ να πάρω το σκεύασμα και να το εφαρμόσω μόνος μου?

Φυσικά. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζει πώς χρησιμοποιείται, τα δεδομένα ασφαλείας, τον τρόπο απόρριψης της χρησιμοποιούμενης συσκευασίας και να διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα προστασίας.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι συνήθως ο κόσμος κάνει κακή χρήση του εντομοκτόνου επειδή δεν γνωρίζει. Βέβαια σε απλές περιπτώσεις μπορείς να οδηγηθείς στην λύση. Ωστόσο σε σύνθετα προβλήματα απαιτείται η εφαρμογή από εξειδικευμένο τεχνικό. Διαφορετικά ξοδεύεις χρήμα και διακινδυνεύεις την υγιεινή του χώρου σου με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών.

Αυτό για εμάς δεν είναι επιλογή. Για αυτό μπορούμε να συμβουλέψουμε τον πελάτη ανάλογα με το πρόβλημά του.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά την υλοποίηση της εργασίας σε ανθρώπους, οικιακά ζώα?

Ελάχιστες έως καμία. Για το απλούστατο λόγο ότι μετά τον ψεκασμό το σκεύασμα προσκολλάται στην επιφάνεια και δεν μεταφέρεται εύκολα. Ο πελάτης οφείλει να γνωρίζει ότι όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη πρωταρχικά την εξασφάλιση της υγιεινής του χώρου και καμία εργασια δεν γίνεται εις βάρος αυτής, εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος πχ ψύλοι ή κοριοί.

Μπορώ να μολυνθώ από την δραστηριότητα τρωκτικού στο χώρο?

Φυσικά, και αποδεδειγμένα με πολλά περιστατικά να έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τα τρωκτικά αφήνουν ούρα και περιττώματα κατα την κίνησής τους στο χώρο. Η επαφή με αυτές τις επιφάνειες είναι η αιτία για την μετάδοση κάποιου μολυσματικού παραγοντα.

Ποιά είναι τα προβλήματα από την κινητικότητα κατσαρίδων σε ένα χώρο?

Το μεγάλο πρόβλημα είναι κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους και μπορεί να επιμολύνουν μια επιφάνεια με μικροβιακό φορτίο. Έτσι η κατσαρίδα πχ periplaneta Americanaπου προέρχεται απο το υπονόμους και απο τους βόθρους αποτελεί σημαντικό παράγοντα την υγιεινή μας αν κινείται ανεξέλεγκτα στον χώρο μας.

Πόση ώρα πρέπει να λείπω από την οικία μου όταν κάνω τον ψεκασμό?

ΔΕΝ χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας για να γίνει μια εργασία απεντόμωσης. Αυτό που απαιτείται είναι να είστε σε απόσταση κατά την διάρκεια της εργασίας και να αεριστεί ο χώρος μετά το τέλος της για 2-3 ώρες. Σε περίπτωση ειδικών περιπτώσεων όπως η ύπαρξη παιδιών τότε πρέπει αυτά να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στο σπίτι μετά από κάποιες ώρες, όταν ο ψεκασμός έχει στεγνώσει και έχει αεριστεί ο χώρος. Και αυτό γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Υπάρχουν βιολογικά/οικολογικά εντομοκτόνα?

Όχι, μέχρι σήμερα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι πχ μια πορτοκαλάδα την οποία αφενός πίνεις αφετέρου την ψεκάζεις και εξολοθρεύει έντομα. Δεν υπάρχει. Πολλοί συγχέουν την φυσική σύσταση της πυρεθρίνης με την οικολογικό σκεύασμα. Καμία σχέση. Και η φυσική πυρεθρίνη έχει την τοξικότητά της. Υπάρχουν ωστόσο απωθητικά υλικά πχ γερανιόλη τα οποία χρησιμοποιούνται για απομακρύνουν ακαερα, ψύλλους, τσιμπούρια κλπ. Τα βρίσκεις κυρίως στα φαρμακεία.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται βλάπτουν την υγεία μας?

Όχι, αν ο τεχνικός ακολουθήσει του εγκεκριμένους κανόνες χρήσης κάθε προϊόντος. Φυσικά είναι εντομοκτόνα και έχουν τοξικότητα κυρίως στην συμπυκνωμένη μορφή τους.

Εμείς, με το τρόπο εργασίας μας, σας διασφαλίζουμε την ασφαλή εφαρμογή τους και την ορθολογική χρήση τους.

Πόσο κοστίζει μια εργασία υγειονομικής προστασίας?

Είμαστε οικονομικοί και εργασίες για μια τυπική μονοκατοικία 100 τμ να ξεκινούν από 40€ ανάλογα με την περίπτωση και το είδος του προβλήματος. Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά, συνήθως τα ακριβότερα, για να έχουμε διάρκεια και αποτελεσματικότητα στην εργασία μας.

Δεν έχω τίποτα είμαι καθαρός, γιατί να κάνω απεντόμωση και μυοκτονία?

Οι εργασίες έχουν κατά βάση προληπτικό και προστατευτικό χαρακτήρα. Εκτελούμε τις εργασίες μας για να προλάβουμε καταστάσεις και να μειώσουμε σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στο χώρο που προστατεύουμε.