Ζητήστε μια επιθεώρηση απο τους τεχνικούς μας και προστατέψτε το χώρο σας απο τα τριζόνια και τους γρύλους

Ο γρύλος είναι ορθόπτερο έντομο που ανήκει στην οικογένεια Γρυλλίδες (‘Gryllidae) και μοιάζει πολύ με μικρή ακρίδα. Διαθέτει κεραίες και τα αρσενικά παράγουν έναν χαρακτηριστικό ήχο, τρίβοντας τα έλυτρα που φέρουν στις άκρες των πτερύγων τους. Τα δε φτερά τους είναι τόσο πολύπλοκα ώστε τελικά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να πετάξουν.

Γρύλοι και Είδη

Υπάρχουν γύρω στα 900 είδη γρύλων, κυρίως στις τροπικές χώρες.Από αυτά τα  είδη των γρύλων οι πιο γμωστοι είναι οι παρακάτω:
Ο"γρύλος ο αγροτικός", που ζει στην Ευρώπη, στη Δ Ασία και στη Β Αφρική. Έχει χρώμα μαύρο και σκάβει στοές στο χώμα, όπου παραμένει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι παμφάγος, αλλά προτιμά τα φυτά και γι` αυτό προκαλεί ζημιές στις φυτείες των κηπουρικών.

Ο "γρύλος ο κατοικίδιος", το κοινό τριζόνι, που έχει χρώμα κιτρινωπό με σκοτεινά στίγματα και ζει στις κατοικίες, μέσα στις σχισμές των τοίχων και των δαπέδων κατά την ημέρα, ενώ βγαίνει τη νύχτα για να βρει τροφή. Τρώει συνήθως αλεύρι, ψωμί, δημητριακά και πολλές φορές υφάσματα και χαρτιά, γι` αυτό θεωρείται βλαβερό έντομο.

Υπάρχει ακόμα και ένα άλλο είδος, ο "γρύλος ο οίκανθος", ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να βρούμε τη θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου προσθέτοντας τον αριθμό των τριγμών που βγάζει σε οκτώ δευτερόλεπτα

Propeco_grilos

Ξυλόφαγα Έντομα: Βιολογία και Συμπεριφορά

Ο ήχος που ακούγεται απο αυτά τα έντομα  είναι περισσότερο έντονος και συχνός, όταν επικρατούν υψηλες θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Όπως όλα τα έντομα, πολλαπλασιάζεται με αβγά, τα οποία γεννά το θηλυκό, πολλά μαζί πάνω στο χώμα, και που έχουν χρώμα κιτρινωπό. Τα έντομα αυτά είναι παμφάγα και τρέφονται με οργανικές ουσίες και μύκητες. Από το ρυθμό των ήχων μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τους γρύλους που ανήκουν στο ίδιο είδος. Τα όργανα για την ακοή βρίσκονται στις κνήμες των εμπρόσθιων ποδιών τους. Με τα πίσω πόδια τους οι γρύλοι έχουν την ικανότητα να εκτελούν άλματα, όπως και οι ακρίδες. Ωστόσο, τα άλματά τους γίνονται σε μικρή απόσταση και όχι συχνά. Μπορεί,επίσης, να τραφούν και με νεκρούς γρύλους αν δεν υπάρχει διαθέσιμη άλλη τροφή. Ζευγαρώνουν στα τέλη του καλοκαιριού και γεννούν αυγά, τα οποία εκκολάπτονται την άνοιξη. Τα θηλυκά για το σκοπό αυτό είναι εφοδιασμένα με ωοαποθέτη, ένα όργανο που μοιάζει με βελόνα.

Propeco_grilos

Γρύλοι και η αντιμετώπιση της προσβολής - Πρόγραμμα διαχείρισης

Αποτελεί σύνηθες πρόβλημα σε χώρους και εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ύπαιθρο. Εισέρχονται στο εσωτερικό και δημιουργούν αισθητικά προβλήματα και ενώ πολλές φορές προσβάλουν και τα προϊόντα.

Η καταπολέμηση του πραγματοποιείται με αντλία χαμηλής πίεσης και εφαρμογή υπολειμματικού ψεκασμού περιμετρικά κτιρίων και εσωτερικά, επιμένοντας κυρίως σε ρωγμές, ενώσεις τοιχίων, βάσεις πανελ. Σε μεγάλες προσβολές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψεκαστικό υψηλής πιέσεως 200 λίτρων για καλύτερη κάλυψη και αυξημένη επιφάνεια ψεκασμού. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα σκευάσματα με αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες, εγκεκριμένα από το Υπ. Γεωργίας, άοσμα, τα οποία δεν αφήνουν ίχνη στις περισσότερες κοινές επιφάνειες και δεν διαβρώνουν.

Ζητήστε επιπλέον πληροφορίες και ενημερωθείτε απο το καταρτισμένο προσωπικό μας άμεσα