Ζητήστε μια επιθεώρηση από τους τεχνικούς μας και απωθήστε τα πτηνά από τον χώρο σας

Ενοχλητικά πτηνά προκαλούν προβλήματα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε οι ειδικοί του ελέγχου πτηνών στην Propeco έχουν τη λύση και  μπορούν να βοηθήσουν! Θα προστατεύσουμε με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον τον χώρο σας από ενοχλητικά πτηνά και τυχόν δαπανηρές ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν. Κάποια είδη πτηνών όπως τα περιστέρια, οι γλάροι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στo αστικό περιβάλλον. Διασπείρουν ασθένειες μέσω των περιττωμάτων που αφήνουν σε φωταγωγούς, air conditions κ.α. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι μεταδίδουν πολλά επιβλαβή για την υγεία έντομα όπως ψύλλοι, ψείρες, κοριοί, τσιμπούρια κ.α. Καταστρέφουν μέχρι και δομικά υλικά λόγω των όξινων περιττωμάτων τους.

Είδη Πουλιών

Συνολικά υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στα  8.700 περίπου είδη πτηνών, και ο πληθυσμός τους σε όλον τον κόσμο ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια κατά προσέγγιση. Στην Ευρώπη έχουν παρατηρηθεί περίπου 700 είδη πτηνών, ενώ στη Ελλάδα απαντώνται 454 είδη πουλιών, από τα οποία τα 2/3 φτιάχνουν τις φωλιές τους στον Ελλαδικό χώρο. Είχαν καταγραφεί στη Πάρνηθα πριν την καταστροφή από τις φωτιές γύρω στα 131 είδη πουλιών.

Πουλιών: Βιολογία και Συμπεριφορά

Τα πτηνά χαρακτηρίζονται ως ομοιόθερμα σπονδυλωτά, που το δέρμα τους είναι λεπτό καλύπτεται από φτερά. Η μετανάστευση τους οφείλεται στο ότι είναι κληρονομικό ένστικτο, εξαιτίας παλιών συνήθειών, όπως κλιματολογικές ή γεωλογικές δυσμενείς μεταβολές του περιβάλλοντος που βρίσκονταν, αναγκάζονταν να μετακινηθούν από τη μια περιοχή στην οποία ζούσαν σε άλλη, για την ανεύρεση ευνοϊκών συνθηκών διαβίωσης και κυρίως τροφής. Ο σκελετός των πτηνών είναι λεπτός αλλά ισχυρός, οστεοποιημένος και στερεός και το λεπτό δέρμα τους καλύπτεται από μακριά φτερά και μικρότερα πούπουλα. Η μορφή του ράμφους τους είναι ανάλογη του είδους της τροφής, με την οποία τρέφεται το πτηνό. Τα πουλιά στερούνται δοντιών και χειλιών. Η ακοή και η όραση τους είναι πολύ αναπτυγμένες αισθήσεις λόγω του ότι η αίσθηση της όσφρησης είναι ελάχιστα αναπτυγμένη και της γεύσης είναι υποτυπώδης. Τα μάτια τους βρίσκονται συνήθως στις πλευρές του κεφαλιού τους. 

Πουλιών και η αντιμετώπιση της προσβολής - Πρόγραμμα διαχείρισης

Τα πτηνά σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα είτε αισθητικής φύσεως είτε με φθορές από την δραστηριότητά τους στις υποδομές. Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη για απομάκρυνση τους είναι επιβεβλημένη και για αυτό το λόγο η εταιρία μας μπορεί να υλοποίηση μια σειρά από εργασίες που μπορούν να επιτύχουν την απώθησή τους.

Α) απώθηση με ακίδες
Οι ακίδες αποτελούν την πιο διαδεδομένη και συνηθισμένη μέθοδο απώθησης πτηνών. Χρησιμοποιούνται σε επιφάνειες όπου προσγειώνονται τα περιστέρια και σε σημεία όπου δεν θέλουμε να δημιουργήσουν μόνιμες φωλιές. Οι ακίδες τοποθετούνται σε περβάζια, στηθαία, σωληνώσεις απορροών, πάνω από εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών, πάνω από φωτιστικά σώματα, επιγραφές κτηρίων, κ.α.

Β) απώθηση με δίχτυ
Ειδικό δίχτυ μεγάλης ανθεκτικότητας για απώθηση περιστεριών από πολυαιθυλένιο. Το δίχτυ δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των περιστεριών σε μπαλκόνια, ταράτσες, προσόψεις κτιρίων κλπ. Με ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία UV, δεν πολυμερίζεται με δυνατότητα διάρκειας ζωής 10 έτη σε σωστή τοποθέτηση και χρήση.

Γ) απώθηση με GEL
Απωθεί όλα τα πτηνά λόγω της ψευδαίσθησης ύπαρξης φωτιάς. Τα δραστικά συστατικά του -μια ειδική σύνθεση εδώδιμων φυσικών ελαίων- δεν επηρεάζουν και δεν βλάπτουν τα πτηνά, τους ανθρώπους και τα υλικά των κτηρίων.

Ζητήστε επιπλέον πληροφορίες και ενημερωθείτε απο το καταρτισμένο προσωπικό μας άμεσα