Όταν το σπίτι μας γίνεται οίκος για ανεπιθύμητους επισκέπτες, τα παράσιτα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και υγιεινής.

Από τις κατσαρίδες και τα ποντίκια μέχρι τους τερμίτες και τα ακάρεα, αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά μας και την αίσθηση της ασφάλειας στο σπίτι μας.

Στο παρακάτω άρθρο, θα εξερευνήσουμε δέκα από τα πιο συνηθισμένα παράσιτα που μπορεί να εμφανιστούν στο σπίτι σας και θα ανατρέξουμε στην εξειδικευμένη βοήθεια που μια απολυμαντική εταιρία μπορεί να προσφέρει για την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των προβλημάτων. Εδώ είναι δέκα από τα πιο κοινά παράσιτα που μπορείτε να συναντήσετε στο σπίτι σας και πώς μπορείτε να τα ελέγξετε:

  1. Κατσαρίδες: Οι κατσαρίδες είναι σύνηθες και εύκολο να τις δείτε κατά τη διάρκεια της νύκτας. Οι κατσαρίδες είναι πολύ κοινές και είναι ευδιάκριτες από την καφέ ή μαύρη εμφάνισή τους. Συνήθως κρύβονται σε σκοτεινά μέρη και βγαίνουν νύχτα για τροφή. Αναζητήστε τις σε χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο.
  2. Ποντίκια και Αρουραίοι: Οι αποτελεσματικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν παγίδες και σφράγιση των τρυπών στους τοίχους.
  3. Σκώροι: Οι σκώροι είναι μικρά έντομα που αφήνουν ξύλινη σκόνη και μπορείτε να τους εντοπίσετε συχνά κοντά σε ξύλινες επιφάνειες.
  4. Ακάρεα: Τα ακάρεα είναι μικρά αλλά μπορείτε να τα δείτε αν ελέγξετε προσεκτικά τα σεντόνια και τα μαξιλάρια. Αυτά τα μικρά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Αν έχετε συνεχείς αλλεργικές αντιδράσεις, ενδέχεται να είναι παρόντα.
  5.  Μύγες: Οι μύγες προσελκύονται από τροφή. Διατηρήστε τα τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία και καθαρίστε συχνά τους χώρους τροφοδοσίας.
  6. Αράχνες: Οι αράχνες μπορεί να είναι απόλυτα ανώφελες ή να είναι επικίνδυνες, ανάλογα με το είδος. Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό για να μειώσετε τις πηγές τροφής τους. Με την συχνή καθαριότητα και την σφράγιση των τρυπών μπορείτε να  μειώσετε την εμφάνισή τους.
  7. Μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή. Καθαρίστε αμέσως τα υπολείμματα τροφής και σφραγίστε τις τρύπες.
  8. Κουνούπια: Κρατήστε τα παράθυρα σφαλισμένα και χρησιμοποιήστε απωθητικά για τα κουνούπια.
  9. Τσιμπούρια: Οι τσιμπούρια μπορεί να εντοπιστούν σε υγρά περιβάλλοντα. Διατηρήστε στεγνό το περιβάλλον και απομακρύνετε τα στάσιμα νερά.
  10. Τερμίτες: Οι τερμίτες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Εάν υπάρχει ύποπτη ξυλική ζημιά, καλέστε τους  επαγγελματίες απολυμαντικής της Propeco.

Όταν αντιμετωπίζουμε παράσιτα, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η απομάκρυνσή τους απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εξοπλισμό. Κάθε εταιρία απεντόμωσης – μυοκτονίας ΠΡΕΠΕΙ να διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει κάθε είδος παρασίτου αλλά και ΠΩΣ θα εφαρμόσει τα χημικά σκευάσματα με ασφάλεια για τον άνθρωπο.

Το τεχνικό προσωπικό της Propeco αλλά και ο επιστημονικός υπεύθυνος Κος Παναγιώτης Παντελαίος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc μπορούν να σας εξασφαλίσουν άμεσα αποτελέσματα όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με παράσιτα στο σπίτι σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των παρακάτω:

 

Εξειδικευμένες Γνώσεις

Οι τεχνικοί της απολυμαντικής εταιρίας μας έχουν εκπαιδευτεί για να αναγνωρίζουν, να διαγνώσουν και να αντιμετωπίζουν διάφορα είδη παρασίτων. Αυτές οι εξειδικευμένες γνώσεις είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Ασφαλής Χρήση Προϊόντων 

Οι τεχνικοί μας γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σκευάσματα και εξοπλισμό με ασφάλεια, χωρίς να απειλούν την υγεία σας ή το περιβάλλον.

 

Εξολόθρευση της Πηγή 

Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο τα συμπτώματα, αλλά  προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε την πηγή του προβλήματος. Αυτό διασφαλίζει την μεγάλη αποτελεσματικότητα και διάρκεια.

 

Πρόληψη Επανεμφάνισης 

Οι επαγγελματίες παρέχουν συμβουλές για την πρόληψη της επανεμφάνισης των παρασίτων. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ανάλυση μέτρων για την πρόληψη τους.

 

Ασφάλεια και Ευκολία

Οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν τη δύσκολη και επικίνδυνη εργασία της απομάκρυνσης των παρασίτων, προσφέροντας σας την ασφάλεια και την άνεση που χρειάζεστε.

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με παράσιτα στο σπίτι σας, οι επαγγελματίες της Propeco είναι η καλύτερη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση και εξάλειψη του προβλήματος.

Μια τέτοια εταιρία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την εξάλειψη των παρασίτων στο σπίτι σας. Οι επαγγελματίες απεντομωτές της Propeco έχουν την τεχνογνωσία και τα εξειδικευμένα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τον τύπο των παρασίτων που αντιμετωπίζετε και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές λύσεις.

Επιπλέον, στην Propeco χρησιμοποιούμε ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικά προϊόντα, εξασφαλίζοντας την υγεία σας και την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Το έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό μας θα εκτιμήσει την έκταση του προβλήματός σας και θα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικές μεθόδους εξάλειψης παρασίτων. Το έμπειρο προσωπικό της Propeco αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχό σας για ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον μακριά από παράσιτα. Επιλέγοντας την συνεργασία με την Propeco, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας υγιές και ασφαλές για εσάς και την οικογένειά σας κρατώντας μακριά τα παράσιτα.